Gratis online scanners

Dela

En hemsida som tipsar om marknadens bästa gratis antivirus måste naturligtvis även ge några bra tips på gratis online scanners. Följaktigen kommer vi här på gratisantivirus.nu presentera några riktigt bra onlinescanners som du kan använda dig av om du vill skanna efter virus online.

Om att scanna online

En onlinescanner är ett perfekt verktyg som du kan använda dig av om du vill försäkra dig om att din dator inte är drabbad av virus eller några andra sabotageprogram. När du scannar din dator online gör du det direkt i webbläsaren och behöver inte installera någon programvara som du sedan måste ta bort. Men tänk på att en online scanner aldrig kan ersätta ett antivirus eftersom det bara hittar (och eventuellt tar bort) virus och inte stoppar virus. Om scannern upptäcker virus bör du därför genast installera ett nytt bättre gratis antivirus så fort som möjligt.

Panda Active Scan

Precis som Panda Cloud Antivirus är Pandas online scanner grymt effektiv. Panda Active Scans virusdefinitioner uppdateras lika regelbundet som Panda Cloud och är därför lika bra på att hitta virus, spionprogram och andra skadliga koder som deras gratis antivirus. Om onlinescannern hittar något otyg bör du snarast ladda ner Pandas antivirus som du kan ta bort eländet med och som sedan även skyddar din dator mot nya angrepp.

http://www.pandasecurity.com/sweden/homeusers/solutions/activescan/

F-Secure Online Scanner

F-Secures online scanner hittar alla slags virus, trojaner och spionprogram och det fina med F-Secures scanner är att den kan ta bort de skadliga koderna också. Trots det bör du naturligtvis installera ett riktigt bra gratis antivirus om scannern hittar virus så att du inte riskerar att drabbas igen. Nästa gång kan det annars gå riktigt illa, om det inte redan har gjort det.

http://www.f-secure.com/sv/web/home_se/online-scanner

AVG LinkScanner

Med AVG LinkScanner kan du skanna misstänkta länkar och webbadresser som kan skada din dator. Du skannar helt enkelt den webbadress som du är osäker på och om länkscannern varnar dig är det bara strunta i att besöka hemsidan. Det här är ett riktigt bra verktyg som förövrigt ingår i AVG Antivirus Free.

http://www.avg.com.au/resources/web-page-scanner/