Gratis antivirus till Mac

Dela

Alltfler Macanvändare har insett att Macen faktiskt inte är helt ointaglig för sabotageprogram längre, det fick de bittert erfara när trojanen/spionprogrammet Flashback slog till och drabbade över 600 000 Macar världen över. Flashback hade klätt ut sig till Adobe Flash Players installerare som gjorde att användarna helt ovetande installerade en trojan istället för Flash Player, en trojan som sedan samlade på datoranvändarnas känsliga information och skickade iväg den till de elaka hackarnas händer.

Kör du Windows på Mac?

Om du kör Window på Mac är det extra viktigt att skydda sin dator eftersom Windows är mycket känsligt för virusangrepp, även när det är installerat på en Mac. När du vill skydda Windows kan du använda dig av vilket antivirus som helst som är designat för Windows, men det finns faktiskt antivirusprogram som skyddar Mac OS och Windows samtidigt, exempelvis AVG har en sådan lösning.

Tänk på andra!

Även om du anser att du inte behöver skydda din Mac mot virus är det bra att göra det – för andras skull. Skulle till exempel din e-post eller dina bilagor som du skickar till andra vara infekterade av Windowsvirus drabbas de vänner som använder sig av Windows av det. Det är ytterligare en anledning att skaffa sig ett gratis antivirus till Mac.

Tips på gratis antivirus till Mac

  • Avast Free Mac Security. Avast är närmast ett legendariskt gratis antivirus för Windowsanvändare men finns faktiskt även som gratisversion för Mac.
  • Det här är en alldeles utmärkt gratis antivirusskanner för Mac. Den stoppar förvisso inga virus i realtid men hittar det mesta som tagit sig in och kan sedan ta bort det.
  • AVG för både Mac och PC. Det här antiviruset är förvisso inte gratis men du kan testa det kostnadsfritt i en månad. Det här är den perfekta lösningen för dig som kör Windows på Mac.